Weekbrief 38 - 2020

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Wedstrijdverslag Meiden onder 13 jaar

De eerste competitie wedstrijd stond op het programma, lekker vroeg om 8.30 uur thuis tegen Zestienhoven. Spannend want we hadden nog maar 1 wedstrijd gespeeld en verloren met 7-1. Ook hebben we een paar nieuwe meiden erbij die vandaag hun eerste of tweede wedstrijd speelden. Dus we moesten hard trainen om goed voor de dag te komen.

Hard trainen werd er gedaan door de meiden dus dat zat goed, nu kijken hoe dit ging in de wedstrijd. De wedstrijd begon onder leiding van onze vaste scheidsrechter Gert Bovenhoff en vlagger John Melissen.

Al gelijk zagen we dat Excelsior '20de overhand had en veel speelden op de helft van de tegenstandster. Met heel goed samenspel en fantastische combinaties werd het doel van zestienhoven vaak gevonden en werd er heel vaak gescoord.

Iedereen deed het echt heel goed op de positie waar zij speelden, de juiste keuzes werden er gemaakt en het samenspel was top. Voor de supporters was het smullen om naar deze heldinnen te kijken. En werd de spanning best hoog bij sommige ouders toen de 10 in zicht was.

Ja inderdaad de TIEN!!!! De meiden scoorden de ene na andere mooie doelpunt en ook werd elkaar de goals gegund, want wij zijn immers een team en is het niet belangrijk wie er scoort maar vooral dat je het samen doet.

De doelpuntenmaaksters: Michaila 6 doelpunten, Patty 2 doelpunten en Isa en Elise beide1 doelpunt.

Het was een genot om naar jullie te kijken, het samenspel de combinaties waren mooi om te zien. Ook ontbrak het niet aan de juiste instelling.......meiden geweldig trots om jullie zo te zien. Maar dit moeten we volhouden, allemaal keihard trainen de aanwijzingen meenemen zodat steeds beter kunnen worden.

Na de wedstrijd hadden de meiden nog een cadeau voor onze Remke, die vorige week in het huwelijksbootje is gestapt. Remke namens de meiden en ouders nogmaals van harte gefeliciteerd en heel veel geluk.

Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen BVCB en kunnen we weer aan de bak. Blijf onze heldinnen volgen!

Bron: Dave (door Dave)

Foto's
Verslag 3de wedstrijd Excelsior '20 JO8-2
verslag-3de-wedstrijd-excelsior-20-jo8-2 (8313) afbeelding

Voor de kanjers van JO8-2 stond vandaag een kraker tegen Rotterdam United op het programma,. Al om 09.00 uur moest er worden aangetreden dus hopelijk was iedereen op tijd naar bed gegaan en fit voor deze wedstrijd. Het zonnetje scheen heerlijk en de temperatuur was uitstekend om er weer een mooie wedstrijd van te maken. Er was weer hard getraind afgelopen week en we waren vandaag weer compleet. Liam was gelukkig weer beter. We hadden vandaag een nieuwe leider op het wisselbeleid. Erwin , de vader van Teun mocht vandaag de klok in de gaten houden en de tactische wissels uitvoeren.

De wedstrijd kende een felle start en beide team waren erg gretig om de bal te veroveren en in bezit te houden. Hierdoor was het vaak te druk om de bal heen. Excelsior '20 werd hierdoor wat slordig en Rotterdam United profiteerde hier prima van. Zij hadden iets wat meer overzicht en wisten al snel te scoren. De ruststand was dan ook 5-0. Na wat aanwijzingen en goede tips van leider Robbert gingen we er weer voor en werd er hard gewerkt. Er werd niet opgegeven en we konden daardoor steeds wat verder naar voren voetballen. Dit leverde wat kansjes op en ook een mooi doelpunt van Jozi. De tegenstander werd even wakker geschud en zette toen weer wat meer aan. Uiteindelijk scoorden ze er nog 4. Het was een sportieve wedstrijd waarbij Rotterdam United iets feller, sterker en doelgerichter was. De penalty serie na afloop ging wel gelijk op. Mats stond hier in de goal en had een aantal goede reddingen.

Sportief werden de spelers van Rotterdam United gefeliciteerd met een high five en zat de derde wedstrijd er weer op.

Volgende week spelen we weer uit , tegen Zestienhoven JO8-4 om 08.30 uur. Een half uurtje vroeger dan vandaag dus zorg dat iedereen er weer fris en fruitig staat en we weer gaan knallen en bovenal, plezier hebben.

Doelpuntenmaker: Jozi (1)

Column: Juichen? Neem effe afstand!
column-juichen-neem-effe-afstand (8312) afbeelding

Ouders en dan vooral de vaders hebben het niet makkelijk als ze langs de lijn de voetbalwedstrijd van hun kind bekijken. Want vaak gaat het in het veld niet zoals ze zouden willen en vaak doet hun zoon of dochter niet met de bal wat in hun ogen wel had gemoeten. Daar moet dan iets over worden geroepen. Of als de scheidsrechter het helemaal verkeerd ziet.

Maar beste ouders; als uw kind de kwaliteiten van Berghuis of sterker nog van Messie had gehad, dan had hij of zij niet bij Excelsior'20 gevoetbald. Als zijn of haar coach de kundigheid had van Van Gaal, dan had die niet uw kind getraind. En als de scheidsrechter niet de talenten had van Gözübüyük, dan had die niet bij het duel van uw kind lopen fluiten. Dus: op overdreven fanatieke schreeuwers langs de kant zit niemand te wachten.

Bij RKSV Boxtel – ja ik kom nog eens ergens – hebben ze op dat fenomeen iets gevonden. Daar staan stoepborden op het complex. 'Let op! Toeschouwers die spelers coachen worden vanaf maandag ingedeeld als jeugdtrainer.' Vrij vertaald: als u het langs de kant allemaal zo goed weet, kunt u net zo goed een elftalletje gaan trainen, want we kunnen er nog wel een paar gebruiken. Kwartje gevallen?

Nu in de corona-tijd hebben de ouders het dubbel zo moeilijk. Aanmelden om de kantine in te mogen, afstand houden op de tribune of aan het hek, een gedwongen looproute voor een bak koffie, snotterend kind thuis houden, niet schreeuwen, niet in de kleedkamer komen en ga zo nog maar even door.

Nu de competitie officieel gaat beginnen hebben de ouders (en hun kinderen) nogal wat regels in acht te nemen. Da's niet makkelijk, maar wel iets om op de zaterdagochtend over na te denken voor u de deur uitgaat. Mag u dan helemaal niets? Ja juichen bij een doelpunt! Oh nee, eigenlijk toch niet. Nou vooruit! Maar neem dan wel effe afstand van elkaar. Het lijkt me niet dat dan een overijverige boa u in uw nekvel grijpt.

Prettige competitie!

PUNTER

banner 0
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg