Weekbrief 12 - 2021

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Groot gedeelte van Zondagselectie maakt de overstap naar Zaterdagselectie
groot-gedeelte-van-zondagselectie-maakt-de-overstap-naar-zaterdagselectie (8384) afbeelding

De eerste twaalf toezeggingen vanuit de zondagselectie naar de zaterdagselectie zijn een feit.

De volgende namen hebben aangegeven de overstap te maken;

* Bob van der Waal

* Chris Delgado

* Joeri Krznaric

* Juriaan Buckers

* Lorenzo Pierau

* Maurice de Bliek

* Mitchell Kalabogias

* Rens van Troost

* Robin Wegman

* Roel Peeters

* Robin Lansbergen

* Moussa Sall


Deze bekende mannen zullen hier weerzien gaan krijgen met Davy Roozen, Mitchell Schrauwers, Chris Bruurmijn en Bas Bouma die deze stap een jaar eerder hebben gemaakt.

Wordt vervolgd,


2e speelronde kampioenen ''Croky'' cup
2e-speelronde-kampioenen-croky-cup (8383) afbeelding

Goeiedag allemaal en welkom bij het verslag van alweer de 2e speelronde van de kampioenencup! Na een enerverende 1e speelronde waar alle kanjers Franse punten wisten te pakken, stond vandaag de Belgische Croky Cup op het programma. Het Belgische voetbal staat bekend om fysiek sterke verdedigers, maar Belgen staan ook bekend om iets minder intelligent, dus dat gaat wat beloven!

Met de trein, de TGV, reisden onze internationale helden van Parijs naar Brussel waar de loting van deze speelronde plaats heeft gevonden. De loting bepaalde dat Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Antwerp de mouwen op zouden gaan stropen vandaag!

Strijden gedurende een pandemie blijkt ook in België zijn invloed te hebben en zo geschiedde het dat ook tijdens deze speelronde een aantal kanjers in quarantaine moesten waardoor er op het laatste moment nog een aantal transfers plaats zouden vinden. Racing Genk, met trainer Kyle van de Brom aan het roer, werd getroffen door een half team aan afwezigen! Creatief als dat hij is, wist hij nieuwe spelers aan zich te binden en zo trokken Nida en Tijn de Genkse kicksen aan! Dat gaat Kyle waarschijnlijk een zakje snoep kosten…

Met de eerste speelronde voor de deur, wist favoriet Anderlecht direct het nog niet ingespeelde Genk met 5-0 aan de kant te zetten! Keeper Kyan Hahn na afloop: ''Natuurlijk is het fijn om in je eerste wedstrijd het doel schoon te houden, maar als we echt Croky chips gaan eten, zullen er toch kruimels komen te liggen!'' Op het andere veld maakte Antwerp het Club Brugge vrij lastig door met goed positiespel de tegenstander ver terug te duwen. Het waren echter twee counters via Oskar Vormer, waardoor Zakaria Lang de overwinning voor de Bruggenaren binnen wist te slepen: 1-2

De tweede speelronde was alweer een feit met een mooi affiche in Antwerp, waar de plaatselijke trots het favoriete Anderlecht mocht ontvangen! Trots mochten ze dan ook zijn toen ze met een punt en een 1-1 eindstand van het veld af liepen. Dat er veel grappen over Belgen worden gemaakt is natuurlijk niet voor niets. Dit bleek ook bij de wedstrijd tussen Brugge en Genk, waar beide ploegen vergeten waren om een keeper in het doel te zetten! 10 doelpunten in een kwartier, publiek de grote winnaar! 7-3.

Twee speelrondes gespeeld, nog twee kanshebbers voor de Croky Cup, maar nu eerst de troostfinale. Genk en Antwerp speelden niet meer voor de Cup, maar voor de lol en dan krijg je natuurlijk een waanzinnig leuke wedstrijd met 8 doelpunten: 2-6!

De laatste speelronde bleek dus echt een finale te zijn! Anderlecht moest winnen van Club Brugge om de Croky Cup te pakken en vanavond lekker chippies op de bank te kunnen eten! Zou het dan toch weer eens gebeuren? Het antwoord is helaas nee… Volle bak op de aanval, en wederom weggecounterd worden door de sluwe Bruggenaren waar Joviano Dost met een hattrick de Croky Cup voor zijn team binnen wist te schieten!

De winnaars van de dag: Oskar, Jay Jay, Keayen, Cetin, Mats, Joviano en Zakaria!

Komende week weer allemaal naar de training komen want we zullen het nodig hebben. Het vliegtuig vertrekt op tijd en zal ons brengen naar het AMERIKA!!!

Van de zondag naar de zaterdag
van-de-zondag-naar-de-zaterdag (8382) afbeelding

Deze week heeft het voetbalbestuur besloten om vanaf komend voetbalseizoen de overstap te maken van het prestatieve zondagvoetbal naar de zaterdag. Het bestuur is tot dit besluit gekomen na overleg met de technische commissie, staf en spelersgroep.

In onderling overleg zijn wij tot de conclusie gekomen dat het prestatieve voetbal niet meer haalbaar is op de zondag. De laatste jaren is een duidelijke tendens zichtbaar. Het prestatieve voetbal op de zondag neemt sterk af en is in de regio West gehalveerd in de laatste jaren. Dit maakt dat voor competitiewedstrijden steeds grotere afstanden moeten worden afgelegd waardoor de spelers meer tijd kwijt zijn voor een wedstrijd. Daarnaast kiezen steeds meer (jeugd) spelers om te voetballen op de zaterdag en de zondag vrij te houden voor allerlei andere doeleinden.

Met dit besluit willen we binnen Excelsior'20 onze zaterdag selectie een kwalitatieve en kwantitatieve impuls geven en met een zo sterk mogelijke selectie aantreden in de zaterdag 4e klasse. Een selectie die ook gekenmerkt wordt door vele bekende gezichten en stafleden binnen de club. Het doet ons daarom goed om te kunnen bevestigen dat nu al bekend is dat een groot deel van onze zondag selectie de overstap zal maken naar de zaterdag selectie.

Het bestuur is ervan overtuigd met dit besluit te hebben gehandeld in het belang van Excelsior'20 en haar leden. Van het bestuur mag worden verwacht tijdig te anticiperen op de veranderende omgeving en besluiten te nemen die de club klaarmaken voor de toekomst.

Na ruim 100 jaren prestatief te hebben gevoetbald op de zondag, wordt het hart van Excelsior'20 nu voortgezet op de zaterdag. De tijd is aangebroken om nu in de zaterdagcompetitie te laten zien uit wat voor hout wij gesneden zijn. Wij kijken uit om samen met jullie allemaal onze jongens aan te moedigen tijdens hopelijk vele mooie, spannende, sportieve en drukbezochte streekderby's.

Het Voetbalbestuur van

R.K.S.V. Excelsior'20

banner 0
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg