Weekbrief 33 - 2019

voorblad
21-09-2019 Ga mee naar de T20 cricket finale dag in Birmingham, UK!
ad01.jpg
1e Cricket Elftal Landskampioen!
1e-cricket-elftal-landskampioen (7978) afbeelding

WE ZiJN LANDSKAMPIOEN!!!!!

Wat een prachtige dag gisteren in Amsterdam. Uiteindelijk waren er toch ongeveer 50 supporters afgereisd om het kampioenschap te zien binnen worden gehaald. Wat zijn we trots op onze jongens!!
Gisteren een klein feestje maaar zondag na de wedstrijd tegen VRA gaan we ze uitgebreid huldigen, kunt u ze feliciteren en gaan we het feestje met ze vieren, kom daarom allemaal, ze verdienen het!!!!

Voor het publiek graag rekening houden met:
- Parkeerdruk, kom op de fiets.
- Seppie en crew zorgen voor broodjes hamburgers.
- Bij de buitenbar en hamburgertent alleen contante betaling mogelijk.
- We zijn streng met toezicht alcohol.

T20
Het seizoen zou natuurlijk nog mooier zijn als we ook de T20 winnen. AS zaterdag spelen we om 10.00 uur de eerste halve finale tegen HBS. Bij winst spelen we later op de dag de finale. Deze wedstrijden worden op VCC gespeeld. Ook daar hebben ze uw steun nodig.

Dat wordt een geweldig weekend!!!!!

Interview Hans van Deventer in het kader van Excelsior'20 100 jaar

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan oud lid en 1ste elftal speler Hans van Deventer.

Veel kijkplezier!

banner 0
Column: Ode aan de tosti
column-ode-aan-de-tosti (7974) afbeelding

Het ligt voor de hand om op deze plek over het mogelijke kampioenschap te oreren, maar er is nog iets bij Excelsior'20 waar ik zwaar van onder de indruk ben. De tosti. De wat? Ja, de tosti.

Twee sneetjes wit, plakje ham, plakje kaas, een fijne messtreek boter. Servetje er onder en klaar. Meer is het niet. Simpel.

Maar je hebt tosti's en tosti's. Die uit het cricketchalet van uw club zijn bijzonder. Zo krijg je ze zelfs in gerenommeerde horecabedrijven niet. Je kan er een schoteltje onder leggen, een vlaggetje erin steken, er een klauwtje zilveruitjes bij leggen of een dikke druppel tomatenketchup, maar daarmee benader je de kwaliteit van de Excelsior'-tosti niet in de verste verte.

Geen uitsloverij. Tosti Hawaii? Tosti peperkaas? Tosti brie? Daar beginnen ze niet aan in het chalet. Doe maar gewoon. ,,Wat hebben jullie te eten?'' ,,Een tosti.''

Is het de frivoliteit waarmee Ans Friederich de snack maakt? Of de toewijding van Hans Schippers? Stapels tosti's smeren ze op de zondagochtenden. Wat doen ze er toch mee waardoor twee simpele sneetjes brood met eenvoudig tussenligsel tot in alle uithoeken van cricketend Nederland vermaard zijn? Om nou te zeggen dat de supporters van de tegenpartijen, speciaal voor de tosti's naar Thurlede komen, gaat misschien wat ver. Maar het is wel één van de redenen. Voor de klok van elf eerst een bak koffie met een tosti. En dan pas het stoeltje uitklappen.

Het verhaal gaat dat het geheim van de tosti 'm zit in het brood. Waar Jos Heggelman het vandaan haalt is voor velen een raadsel. Hij schijnt nogal op de koopjes te lopen. Maar ook gaat het gerucht dat het om oud brood gaat. Dat de sneetjes even moeten liggen. En op de juiste wijze moeten worden ingesmeerd voordat ze tussen de ijzers gaan die weer op een bepaalde temperatuur moeten zijn om ze er goudbruin weer tussenuit te krijgen. Kenners beweren dat het brood eerst wordt ingevroren.

De ham en kaas dan? Die zijn merkloos. Zit 't 'm daarin? Is het de dikte van de boter die er op gaat? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Ook ik ben fan van de Excelsior-tosti. Lopend over het smalle bruggetje lonkt het chalet sowieso en geen wedstrijd kan beginnen zonder eerst een tosti te hebben versnaperd. Nou bereiken mij geluiden dat Jos grote plannen heeft op horecagebied. Er komt een bijkeuken met professionele apparatuur. Er staat al een vaatwasser, er is een inductieplaat en er komt een uitgifteloket. Koken kunnen Jos en zijn eega Marjo. Dat belooft dus wat volgend seizoen. Af en toe de frituur of bbq aan of een hamburgertje o.k. Maar beste mensen daar in het chalet, laat de tosti niet een bijzaak worden. De Excelsior-tosti is niet te versmaden, de lekkerste van het land. Het is een succes-snack! Daar mag de club trots op zijn.

En over succes gesproken… op naar het kampioenschap!

PUNTER

UPDATE 1E CRICKET ELFTAL
update-1e-cricket-elftal (7972) afbeelding

Na de geweldige overwinning van afgelopen zondag op HBS gaan we zondag proberen kampioen te worden bij Dosti in Amsterdam. Bij winst is onze 12e titel een feit.
We hebben overwogen een bus te regelen maar gezien de weersvoorspelling en hoge kosten zien we hier vanaf.
In overleg met de spelers zal een eventueel kampioensfeest op 25 augustus na de thuiswedstrijd tegen VRA worden georganiseerd en zetten we de spelers natuurlijk uitgebreid in het zonnetje. Meer informatie hierover na komend weekend maar zet het alvast in de agenda!!

T20
Voor de kwartfinale reizen we vrijdagavond ook af naar Amsterdam om daar tegen VVV te spelen. Bij winst spelen we op zaterdag 24 augustus de halve en daarna hopelijk de finale. De finaledag vindt op VCC plaats. De dubbel is dus mogelijk! Ook hier volgende week meer informatie over.

Kortom, 2 super belangrijke weekenden voor onze jongens, we rekenen op uw steun!!!

DON'T MISS IT....BE THERE!!!

banner 1
Interview Luuk van Troost in het kader van Excelsior'20 100 jaar

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan cricketvoorzitter Luuk van Troost

Veel kijkplezier!

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg